péntek, március 12, 2004

Szegény spanyolok!
Irtózat ez az egész. Persze most minden okos mond okosakat, ami nem sokat segít azon 198 ártatlanon, aki tegnap elindult dolgozni és jobb esteben délre az Úristen színe elé került.
Vajon az emberiség bármikor eljut arra a fokra, amikor nem egymás gyilkolászásával oldja meg aktuális problémáit? Ráadásul nekem úgy tűnik ez egy ördögi kör. Mert most megint elkezdődik a hajtóvadászat, újabb katonákat vezényelgetnek majd ide-oda az önnön vélt fontosságuktól beszűkült ilyen-olyan vezetők, Georgie igazolva látja majd mindazt, ami Irkaban rendezés címén történik és, ha pechünk van, az EU is besétál ugyanebbe az utcába. És a nagy büdös közös Európában is körömig vetkőztetnek majd mindenkit, akinek fekete a haja, bajuszt visel, esetleg a szabványmértenél nagyobb pakkal indul nyaralni, neadjisten még körömollót is visz magával.
Mindeközben a robbantgatók (bárki is álljon a tegnapi terror mögött) vidáman iszogatnak a kuckójukban. Valaki kiszámolhatná, hogy egy, a közelkeleten lefülelt rosszfiúra hány olyan áldozat jut, akinek semmi köze a balhéhoz, azon kívül, hogy pont oda született. Tuti, hogy az arány rosszabb, mint 1:1.
Lássuk be: az emberiség egyszerűen imád háborúzni. De vajon van különbség halott és halott között? Mindegy, melyik oldalon, aki meghal az meghal. És, ha egyszer rárobbantják a házát, nem felel semmilyen cselekedetéért, nem elszámoltatják, hanem kinyírják. És az öldöklés nem igazolható semmivel. Sem egyik, sem másik oldalon.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]