szombat, június 05, 2004

Egy mítosz vége?

A mai Népszabi úgy járt, mint az okos lány a mesében, akin volt is ruha, meg nem is. A szombati újságnak van is címlapja, meg nincs is.
A kutya társaságában leballagtam a postaládához, hogy elolvassam a hét végi okosságot, de egy irdatlan rózsaszín szörny várt a lap helyén. Ugyanis a T-Mibole frankón megvette a Népszabi négy oldalát, a mai bevezető eseményeket reklámozandó. Elsőre rosszul lettem, hogy a nagymúltú lap eladja az első és az utolsó két oldalát, aztán kiderült a turpisság: dupla első és utolsó két oldala van.
Azért leírnám a sokk okát: képzeljünk el egy lapot, amire rá van írva, hogy Népszabadság, három főcím, és alatta semmi csak a nagy rózsaszín massza, és egy Köszöntünk Magyarország! felirat.
Nos. A figyelemfelkeltés volt a cél, csak gratulálni tudok adott telekommunikációs cégnek, jó lépés.
Adott sajtóorgánumról meg végképp nem tudom mit gondoljak. Oké, nyilván a T. rohadt sok lóvét fizetett, de még így sem vágom, hogy mi kell ahhoz, hogy egy újság eladja az első oldalát a hirdetőnek.
Az újság első oldala arra van, hogy a lap iránt keltse fel az érdeklődést, becsalogassa az olvasót. Nem arra, hogy becsalogassa a hirdetőt. Én mindent értek, a hirdetés nálunk is szent és sérthetetlen, ha kell, egy heti melómat is simán feláldozzák a lóvé oltárán. De erre még nem volt példa. Pedig azt gondoltam, az én munkahelyemnél elvetemültebb kapitalista újságíró-rémálom nem létezik. Vagy mégis?
Könyörgöm. Ez a Népszabadság. A real újságírás utolsó bástyája. A szakmai nyugalom szigete, ahova mindenki vágyik, aki rohadt multiknak dolgozik. Aki küzd a kizsákmányoló vadkapitalisták ellen, aki a giga-tulaj ellenében választott a héten főszerkesztőt. Most meg felcsuláznak a levegőbe és aláállnak.

Azt már csak suttogva merem megkérdezni, hogy miért nincs Hétvége melléklet? Ha valaki tudja, értesítsen má.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]