szerda, július 28, 2004

Jajj, már megint kiöntjük a fürdővízzel a gyereket. Borzasztó, ami Kecskeméten történt, és az is elkeserítő, ahogy rögtön sárdoblásába kezdtek az érintettek. Nem az emberi élet szentsége számít, hanem, hogy ki vigye el a balhét.
Egyrészt nem vágom, hogy Kolompár honnan veszi a bátorságot ahhoz, hogy az orvosi szakvélemény előtt közlje, hogy szerinte megfulladt a fiú. Szerintem meg a holnap 6:50-kor, a II.Női Klinikán születendő gyermeknek hat lábujja lesz a bal lábán. Egykutya. Kolompárnak nincs orvosi végzettsége legjobb tudomásom szerint, nem volt jelen az üldözésnél, fingja sem lehet, hogy halt meg az a srác. Ugyanúgy prejudikál, mint az aki minden romát bűnözőnek tart. És ez az Örszágos Cigány Önkormányzat elnökétől baromi nagy melléllépés. Megértem az emocionális hátterét a dolognak, mert tényleg szörnyű, de előre gyilkosnak nyilvánítani egy rendőrt, nem megoldás.
Osztozzon  a család fájdalmában, sürgesse az ügy mielőbbi kivizsgálását, és adjon meg ehhez minden segítséget. Ezt teheti.
A rendőrség meg azt teheti, hogy nem hagy támadási felületet, és nem ver meg boldog-boldogtalant a kihallgatásokon, nem büdös cigányoz, és nem visz be senkit csak azért mert roma és gyanúsan lődörög valahol.
Ha pedig ilyen tragédia történik nem azt nyilatkozza  a kriminológus a mai Népszabiban, hogy "ez is egy szakma, nem kell mindenkinek mindehez értenie" - hozzátéve, hogy a rendőrnek tudnia kell uralni a saját maga által alkalmazott erőszakot. Hja.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]