péntek, július 02, 2004

Rém mulatságos dolgot műveltünk ma egész délután Jófej Kollégával.
Jófej Kolléga szülei külhonban nyaralnak messze-messze kis hazánktól és Jófej Kolléga mamája addig vacakolt a telefonjával, ( PIN kód többszöri elrontása) hogy a gépezet PUK kódért kiállt.
Jófej Kolléga megszerezte adott mobilszolgátatótól a PUK kódot ám ekkor rájött, hogy a nem működö mobilon nem fogja elérni a szüleit, hogy megadja a kódot, amivel ismét működni fog.
Úgyhogy elkérte az utazási irodától a hotel számát, ahol a szülők laknak és nemzetközi viszonylatban használható nyelvtudás hiányában megkért engem, hogy hívjam fel a szállót és kérjem a szülőket.
De. A szám nem él. Sebaj, leleményes újságíró nem esik kétségbe, elkezdtünk a neten szám után keresni, de az arab nyelvű honlapok között még én is rosszul tájékozódom, az angol nyelvűek pedig nem tüntetnek fel négy csillagnál kevesebbel rendelkező szálláshelyet (sic!).
Végül találtunk számokat, de az egyik egy utazási irodához tartozik valahol egészen máshol, a többi szitén nem működött.
Így végül szívhez szóló emilt írtam a szálloda központi mél címére és most már csak drukkolni tudunk, hogy az üzenet valahogy eljusson a szülőkhöz, akik ráadásul nem beszélnek nyelveket.
A fejleményekről később beszámolok.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]