péntek, július 30, 2004

Volt egyszer egy kislány, aki azt gondolta, ha nagy lesz, okos emberekkel fog együtt dolgozni, akikre felnézhet és akiktől sokat tanulhat, hogy egyszer majd ő is okos legyen.
A kislány felnőtt, egyetemre ment, el kezdett dolgozni, és kezdte úgy érezni nem minden felnőtt okos, sőt vannak kifejezetten buta felnőttek is. A kislány töretlen lelkesedéssel dolgozott, hogy mégjobb legyen és a nem anniyra buta felnőttek észrevegyék, hogy ő az okosodni vágyók táborát gyarapítja. Egy ideig ment szépen minden, a kislány okosodott, sokat olvasott, beszélgetett okos felnőtekkel meg az okos barátaival és azt hitte, hogy a kevésbé buta felnőttek (vö: munkáltató) értékelik az ő gyarapodó szellemi értékeit, nyiladozó elméjét, éleslátását, kreativitását, meg csupa ilyen bolondos dolgot, amiről a kislányok azt hiszik, hogy fontos.
A kislánynak egy szép napon az orrára koppintottak: mit képzelsz bazmeg?! Okosan, jól, szépen?! Takarodsz a sarokba?
A kislány kibőgte magát a női vécében, eldöntötte, hogy soha többet nem dolgozik faszkalapoknak, inkább megírja a csillagmesés könyvét és világhírű író lesz, vagy éhenhal, esetleg keres egy normális munkahelyet.
Egy naiv kislány történetét hallottátok gyerekek. Vigyázzatok, nehogy naiv felnőtt legyen belőletek! Jóéjszakát.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]