vasárnap, augusztus 22, 2004

Oké, ha ideológiai harcba kell bocsátkozni, ám legyen:
drága barátném, M szerint a kérdés mindösszesen az, kinek a pofáját nézzünk két évig, a liberálbolsevik, ballib-posztkommunista koalíció most bukta el 2006-ot. Az utóbbi megállapítással sajnos mélyen egyet kell értenem.
Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy Gyurcsány, vagy Kiss miniszterelnököl két évig, és nem csak a súlyos esztétikai különbségre gondolok.
Ugyanis. Ha Lusta Dick-et keresztülnyomja a frakció, az azt jelenti (de ezt már írtam), hogy a párt nem bír megújúlni, sőt nem is akar, meg azt is jelenti, hogy a maszop nem kicsit centralizált, hanem nagyon és a frakció vezetősége rángatja a szálakat (és akkor most felkérném M.-et gondoljon a régi, tovatűnt szép időkre és közös interjúnkra bizonyos Juhász Gáborral). És ennek nem csak 2006 szempontjából van jelentősége. A Gyurcsány - Hiller fogat már csak egy szempontból is szimpatikusabb, mégpedig, hogy gondolkodik. Nem feltétlen céljuk a hisztéria-keltés, és hajlandóak a párbeszédre, ha a - figyelem, ocsmány szófordulat következik - az ország érdeke úgy kívánja. Két példa: Hiller kultuszminiszterként összehozott egy filmtörvényt, úgy, hogy a soktíz filmes szervezetnek mind jó legyen az abban kialkudott támogatási rendszer - az író szervezetek rögtön rohantak, hogy ők is akarnak saját jogszabályt. Gyurcsány menesztése hallatára egyként hördült fel majd' az összes sportszövetségi vezető - ideértve a full miépes birkózó Hegedűst is. Vagyis a fiúk képesek TENNI valamit. Ami viszont szempont.
Nem az az érdekes, hogy ki nyeri a 2006-os választásokat, az az érdekes, hogy képes-e kialakulni egy olyan politikai réteg, amely tud és akar vitatkozni, ellenfele lehet a buta, populista, demagóg Orbán Fidesz Viktornak, nem az az első második és harmadik szempontja, hogy egy nyelvvel két (esetleg több) segget nyaljon, miközben azt hangoztatja, hogy nem szaros a szája - már bocs - és nem azt válaszolja mindenre, hogy öööööö, meg, hogy egyeztetünk.
Ez az érdekes.


Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]