vasárnap, július 10, 2005

Hónapok óta puffogok magamban és puffogunk a szerkszetőségben az Index minősíthetetlen címei és alcímei miatt - amelyek a teljes mélypontot a pápa halálakor, Tóta W.tollából megjelent jegyzetnek adott JP2 - Game Over-rel érték el.

Ma az Index főoldalán "Para" felcímel olvasható Birmingham belvárosának evakuálásáról egy cikk.
Magam teljes mértékben tiszteletben tartom az újságírói szabadságot, küzdöttem meg én is nemegyszer címért, lead-ért satöbbi. És pont ennyire - ha nem jobban - tiszteletben tartom az úgynevezett olvasóközönséget. Az én etikai mércém szerint az emberek érzéseinek tiszteletben tartása előrébb való egy szar (vagy akár jó) poénnál.

"Para" az, amikor elhagyod a kulcsodat és nem jutsz be lakásba. "Para" az, amikor megcsalod a csajodat és az rájön. "Para" az, amikor spangli van nálad és igazoltatnak a rendőrök vagy ha nem készültél a vizsgádra.
De biztosan nem az, amikor el kell hagynod az otthonodat, mert bombatámadás fenyeget, három nappal azután, hogy több mint ötvenen haltak meg Londonban.

Handsome családjának háromnegyede Londonban él és csak a vakszerencsén vagy az Öregen múlt, hogy senkinek semmi baja. De ettől a címtől a gyomrom forog, mert láttam Handsome arcát abban a tíz órában, amíg nem tudott róluk semmit.

Az Index szerkesztői pedig elkezdhetnének gondolkozni, hol ér véget a jópofáskodás, meg a szabadszájúság és hol kezdődik az ízléstelenség.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]