szombat, augusztus 25, 2007

Anya utcára akar vonulni.
Nálunk Apa meg én vagyunk az utcára vonulósak, úgyhogy ennek van jelentősége.

Anya és Apa ma elmentek az antifasiszta-tüntetésre, aztán elmentek megnézni, hogy mi ellen tüntettek és azóta az anyukám utcára akar vonulni.
El van keseredve, hogy végig kell ezt néznie, és dühös, mert tehetetlennek érzni magát. És azt hiszem, fél.
És én nem tudom nyugodt szívvel nyugtatgatni, mert az a válasza, hogy (hál' istennek) én soha nem tapasztaltam azt a zsigeri félelmet, amit a nagyszüleim, és túl későn születtem a világháború után, hogy ez a félelem rám is átragadjon.
Azt mondja, akkor is így kezdődött - hogy Európa zsidósága azzal hitegette magát, hogy ennél rosszabb már nem lesz, még a vagonok ajtajában is.
És utcára akar vonulni, és én meg elgondolkozom, hogy nekem is utcára kellene vonulni (amin egyébként már elgondolkoztam többször, amikor itt vonultak napszám az ablak alatt), és hogy vajon mi lesz az a pillanat, amikor, mondjuk csak Budapest értelmiségének elege lesz ebből a cirkuszból és utcára vonul.
Vagy az értelmiség túl tespedt és kényelmes és túl jól él ahhoz, hogy utcára vonuljon? Vagy fél?
És mi fogja kivágni a biztosítékot, ha egyáltalán?

Megjegyzések:
hát sztem pont nem kéne velük foglalkozni (ahogy nem mutatjuk a tévében a focipályára beszaladó meztelen hülyéket), illetve annyiban, hogy jól kiröhögni őket (mint a bohócék próbálták), de a médiának és főleg a pártoknak és Fletónak meg alapvetően kussolniuk kéne - így csak örül a sok f.sz gárdás, hogy hú de félnek tőlünk, másfelől meg értesül róla sok másik félkegyelmű, és szalad csatlakozni

AVC
 
De pont ezt kérdezem! Hogy meddig az az elintézési mód, hogy kussol mindenki, mert akkor nem beszélünk róla. Vö: nem látom, nincs is - pedig de, attól még van.
 
az a gond, hogy erről az elintézési módról már bőven lemaradtunk

most pont nem nem az a helyzet, hogy nem számol be róla a sajtó, mert nem kéne nekik publicitást adni egyáltalán

már jó ideje minden tele van ezzel a pár f.szfejjel - a jobbik ügyesen intézte a médiaáttörést

a hazai sajtó meg minden pártfunkci böffentését közli, miért ez lett volna kivétel :(

AVC
 
na, erről van szó (comment.com / index)
"Aztán persze nem így lett, merthogy a hírgyár, meg a hiteles tájékoztatás, de most, hogy a Népszabadság már hetek óta címlapon hozza az ötvenhat Árpád-sávval díszített Levi’s sapkában menetelő idióta sztoriját, és ennek mellékszálaként botrány lett egy háborodott pólógyáros televíziós Talmud-magyarázatából, nos, most talán végre tarthatnánk egy pici szünetet. Végre foglalkozhatnánk, mondjuk azzal, hogy kit csapjunk jól fejbe a GDP-növekedés legyezőábrájával, vagy hogy vajon hány Audi A8 Quattróra futja a 8000 milliárd forintnyi uniós támogatásból. Vagy legalább írhatnánk Kiszel Tünde szemöldökéről, a Magyar Gárdánál még az is jobb."

AVC
 
Én meg azt gondolom, hogy tökjó lenne, ha nem politikai vonalon elindulna valami, ami nem arról szól, hogy melyik párt mit tud ehhez hozzáböfögni, hanem a so called társadalom fejezné ki a nemtetszését. Pont azért, mert ez nem egy napi politikai kérdés hosszútávon. De ez így hosszú, ha akarsz privben: donna_lucreciakukachotmailpontcom
 
Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]