kedd, április 22, 2008

Este láttuk a Hamlet.ws-t, Krétakör. Brutális.
Ez volt a második Krétakör darab, amit láttam, sok már nem is lesz, mert feloszlik a társulat, ez az utolsó évad, amikor együtt játszanak.
Egy kb 3*3 méteres placcon játszik három színész (gyabronka József, Rába Roland, Nagy Zsolt), és mint a legtöbb Krétakör előadáson a közönség is része az eseményeknek, lehet és kell végszavazni, bekiabálni, felolvasni.

Mr. Simpsonnal arról beszélgettünk utána, hogy az ember milyen kicsinek és hozzá nem értőnek érzi magát egy ilyen előadás után, hogy hiába a színházba járás, ez az igazi tapasztalat. A színházi élmény egyszerűen fantasztikus, amikor tőled 2 széknyire ül Ophélia (adott esetben Nagy Zsolt, de a szerepeket váltogatják egymás között) és közvetlen közelről látod az arcát, ahogy szégyenli magát, mert Polonius épp megszidja.

Eszközök nincsnek, csak a test meg a hang, és mégis ott vagy a kellős közepén a drámának, a bőrödön érzel minden odavágott vagy elmotyogott mondatot. Menjetek és nézzetek Krétakört, amíg lehet.



Megjegyzések:
A S.Ö.R-rel és a G.Ö.R.Cs-csel voltak hasonló élményeim, valami fantasztikusak voltak. Három szereplő, minimál díszlet, jelzésszintű jelmezek. Elképesztő. :)
 
Én a S.Ö.R.-t láttam százezer évvel ezelőtt, de be kell valljam, hogy már nem nagyon emlékszem rá :))
 
Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]