csütörtök, június 26, 2008

Ja, szeretném elmesélni, hogy milyen horror élményünk volt tegnap a jánoskórházban.
Ahol bent fekszik Mr. Simpson egyik gyerekkori barátja, mert kicsit meg kellett műteni az agyát, miután egyszercsak elájult otthon, majd nem sokra rá kiderült, hogy össze vannak gubancolódva az erek a fejében.
A barátunk szerencsére jól van (legkopgom), a legnagyobb problémája 2 nappal a koponyalékelés után az, hogy ő nem gondolta, hogy ekkora kurvanagy vágás lesz a fején, hát hogy néz ez má' ki?
Viszont a szobatársai egyáltalán nincsenek jól, a háromból kettő magán kívül hörög az ágyon, nővér az alatt a 3/4 óra alatt, amíg ott voltunk nem jött be, a 40 fokban a maximum konfortemelő az, hogy nyitva hagyják az ajtót, és így legalább kicsit jár a levegő.
Én itattam a barátunkat, és a mellette fekvő fiút is itatta az anyukája, de az a két szerencsétlen nem tudom mikor ivott utoljára, pedig gondolom nekik is kellene valami folyadék a gyógyuláshoz.
Meg azt sem értem, hogy miért raknak ennyire különböző állapotú betegeket egy szobába, valahogy nem tudom elképzelni, hogy az gyógyulásra sarkall, hogy valaki melletted hörög álló nap, bár az biztos, hogy  gyorsan akarnék szabadulni.
Borzalmas volt az egész, legszívesebben hazavittem volna a barátunkat, csak hát én nem vagyok idegsebész ugye.
Mindenesetre most hosszú hetekig fogok örülni annak, hogy nincs semmi bajunk (ismét lekopog), és egészségesek vagyunk, mert ugye egészség legyen meg térerő, és az életben ne kelljen a jánoskórházba mennem.

ps.: Mr. Simpson egy órával a látogatás előtt érzéstelenítőt kapott az arcába a fogorvosnál, és mielőtt bementünk nyomatékosan megkért, hogy ha valaki be akarná fektetni, mert lóg az arca, magyarázzam el helyette, hogy nem az idegeivel van baj, csak hisztis, és 4 helyre szúrták be neki a cuccot a fogkőleszedés előtt.

Megjegyzések:
Kedves Naiv!
Azert nincs legkondi, vagy ventillator a korteremben, mert az un. volumenkorlat kovetkezteben a korhazaknak annyira nincsen penze, hogy azt is meg kell gondolnia, hany doboz Algopyrint vegyen, illetve tobb helyen pl. honap kozepen elfogy a cerna, tu, antibiotikum stb. (A volumenkorlatozas azt jelenti, hogy barmennyit dolgozik a korhaz, akarhany beteget lat el, egy kb 3 eve lefixalt osszegnel nem kap tobbet. Azota ugye volt inflacio, es a kevesebb korhaz miatt tobb a beteg..) Azert nem jon a nover 3/4 oraig, mert ugy altalaban 2 db nover ven 50 betegre. Azert fekszenek a betegek ossze-vissza, mert a korhazbezarasok kovetkezteben a fennmarado korhazakban annyira megszaporodtak a betegek, hogy orulnek, ha mindenkinek jut agy. Es a Janos Korhaz valoban az egyik legleprabb, leglepukkantabb az orszagban, de azert mukodik meg mindig, mert az atlathatatlan lobbizasok kovetkezteben inkabb a sokkal rendezettebb Margit Korhazat es a Kutvolgyit epitik le es marad ez a szar. Bocsanat, bocsanat bocsanat a kirohanasert, de mindig megdobbent, hogy ertelmes, epeszu, jofej emberek, milyen hihetetlenul nem tudnak semmit arrol mi zajlik jelenleg a magyar egeszsegugyben, aztan csak neznek elborzadva, ha betevednek egy korhazba.. Az az igazsag, hogy a baratod orulhet, hogy idoben megmutottek, es nem kerult valami vegelathatatlan varolistara.. Es az az igazsag, hogy az elmlt 2 ev intezkedesei az amugy is nagy bajban levo egeszsegugyet teljesen a szakadek szelere tettek.
 
elsősorban az 'élményt' akartam megosztani, az okokkal szerintem nagyjából mindenki tisztában van, aki kicsit is tájékozódik időnként.
az elmúlt két év meg nem lett volna haszontalan, ha nem visszakozik belőle a kormány, mert legalább hozzá nyúltak valamihez, amihez 20 éve senki sem mert hozányúlni, csak aztán elfogyott a vér a pucájukból.
 
Jesszusom, tenyleg nem akarok politizalni, sem kotekedni, mert tok lelkesen olvasom mindig a blogod, ugyhogy csak utolso megjegyzes: Valoban nem lett volna hiabavalo az elmult ket ev, HA valoban hozzanyultak volna az egeszsegugyhoz. De nem nyultak hozza. CSAK es KIZAROLAG penzt vontak ki belole, mindenfele humbugba csomagolva. Semmifele atszervezes nem tortent, ugyanaz a szar folyik tovabb, kevesebb penzbol. Csao. Eldugultam.
 
ja bocs, és okoskodok még egy kicst: a nővér attól még bemehetne egy órában egyszer megitatni a nagyjából magatehetetlen beteget, hoy nincs légkondi...
 
Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]