csütörtök, augusztus 21, 2008

Mivel kezdenek kicsit komolyabbra fordulni a dolgok, elkezdem komolyabban írni a gyerekcsinálás részleteit (lucskos hálószobajelentekre ne számítson senki, azokat megtartom magamnak), egyrészt, hogy dokumentálva legyen, másrészt, hogy a hozzám hasonlók, akiknek fingjuk sincs, mit kell csinálni ilyen helyzetben, és hagyják, hogy végigpofozzák őket a nagy magyar egészségügyön okuljanak, ha épp idetalálnak.
 
Szóval, ma meglátogattuk a meddőségi központot, ultracsókosként (milyen szerencse, ha az ember szülei az egészségügy krémjével dolgoznak nap mint nap), amúgy állítólag több hónap, mire időponthoz jut az ember, mi ezt szkippeltük, hétfőről mára kaptunk időpontot.
 
Első megdöbbentő tapasztalat: párként kezelnek minket, ez az első hely, ahol látjuk, hogy leesett nekik, hogy a gyerekcsináláshoz két ember kell, úgyhogy Mr. Simpson adatait ugyanúgy felvették, mint az enyémeket, együtt mentünk be a dokihoz (amire szintén nem volt még példa), aki rögtön be utalta Mr. Simpsont is egy jó kis szurkálásra (ha-ha-ha, végre nem csak az én karom fog úgy kinézni, mint egy narkósé) de utána jön majd a szórakozás, mert újra mintát kell adnia (ezen tavaly már túljutottunk egyszer), szóval legálisan nézhet pornót.
 
Második megdöbbentő tapasztalat: pusztán fél órát kellett várnunk (jó, ez lehet a csókosság miatt) a (figyelem!) süppedős plüssfotelekben, miközben nézhettük az olimpiát a plazmatévén (épp iszonyúbéna műugrókat mutattak, akik mind elbaszták az ugrás végét) aztán mehettünk is be a dokihoz, aki végighallgatta az eddigi fejezeteket címszavakban, kérdezett egy csomót és végül kimondta azt, amit mi mondogatunk jó ideje: 'szóval egy évig csinálták a semmit'. Ezzel az egy mondattal belopta magát a szívünkbe, pedig utána még azt is megígérte, hogy két hónap alatt lezavarja az összes hátralévő vizsgálatot, és aztán elkezd kezelni.
 
Azt mondja, az elmúlt egy évnek, amit azzal töltöttem (ezt én mondom), hogy kergettem telefonon Cterv Doktornőt, hogy minden hónapban kétszer megszúrtak, hogy havonta egy-két-három estén ultrahangozni jártam, hogy toporogtam a szülőszoba előtt és vártam, hogy Cterv Doktornő előkerüljön, valamint elhasználtam két nőgyógyászati osztályra való LH-tesztet, egyetlen haszna volt, hogy megtudtuk, hogy van spontán ovulációm. Ez kis odafigyeléssel konkrétan 3 vizsgálattal, és jól időzítve egy, de max. két hónap alatt kideríthető.
 
Ami még fontosnak tűnik most: egy csomó olyan dolgot fognak nézni, ami eddig fel sem merült sehol, például a fertőző nemi betegségekre is szűrnek (Chlamydia, HIV, Heptitis), valamint az alapkörben benne van a petevezeték átjárhatósági vizsgálat. Ez utóbbi miatt (pontosabban amiatt, hogy ezt eddig nem csinálta meg senki) fel is volt háborodva a orvos, mondván, hogy honnan tudhatnánk, hogy teherbe tudok-e esni, ha nem tudjuk, hogy a fizikai körülmények adottak-e. Cterv doktornő (és az 'általános' magyar egészségügy) most jutott el idáig, ha nem jövünk el, egy hónap múlva csinálták volna meg.
 
Jaigen: a Műintézmény nem fizetős, a tb fedezi, egy fillért nem adtunk senkinek, amiből számomra csak az derül ki, hogy kellő akarással, normális hozzáállással és egy kis empátiával lehet ezt normálisan is csinálni, és még egy ilyen helyzetnek sem feltétlen velejárója, hogy az ember egy darab szarnak érezze magát, amit innen-oda pofozgatnak.
 
Folyt. köv.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]