szerda, január 28, 2009

A Gyerek elitgimnáziumában nyílt napok vannak, jönnek (vagy mennek?) a felvételik. Nos, az elitgimnázium valóban nagyon elit, mindenki Gucciban meg Armaniban meg mittomén nyomul, magas sarokkal. A Gyerek állítása szerint többeket Bentley-vel visz iskolába a sofőr, a negyedikesek megkapják életük első Porschéjét, nehogy megtörjön a lelki-szellemi fejlődésük.
A Gyereké mondjuk egy kicsit megtört októberben, amikor rájött, hogy nem milliomosnak születni bizonyos hátrányokkal jár ebben a környezetben.
Akkor egy ideig megpróbált úgy csinálni, mintha mégis milliomosnak született volna, aztán néhány pénzügyi konfliktus után (nem, nem fogja senki befizetni 2000 euróért a franciaországi sítáborba) felhagyott ezzel a tervvel.
Na, most nyílt nap van, úgyhogy ukázba kapták a diákok, hogy ezen a két napon lesz szíves mindenki farmerban és sport-, de legalábbis lapos talpú cipőben, nem kisminkelve megjelenni, nehogymá elriassza a potenciális jelentkezőket a frusztráló tény, hogy ide csak milliomos-gyerekek járnak.
Elég lesz, ha akkor frusztrálja őket, ha már felvételt nyertek és megkezdik a tanulmányaikat. És állami iskoláról beszélünk, méghozzá a főváros egyik legjobbjáról, ha a felvételi arányokat nézzük, a félreértések elkerülése végett.

Hát hol van ez ahhoz képest, hogy amikor - miután egy fél évig könyörögtem az össze családtagomnak - megkaptam életem első Martens bakancsát, a Pongér Vanda a pofámba vágta, hogy ja? ő abban szokta a lovai alól kihordani a trágyát (mármint a sajátjában, nem az enyémben).

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]