péntek, április 17, 2009

Megpróbálom értelmesen megírni, mi történt a Gyerekkel, de egyrészt nem látok a lilától, másrészt annyira érthetetlen az egész, hogy nem biztos, hogy sikerül. És hosszú lesz.

Szóval, kedden az osztályfőnöke felhívta őt, hogy szóljon az anyjának, hogy menjen be. A Gyerek megkérdezte, hogy miért, a szokásos disznóságokon kívül nem csinált semmit, úgyhogy érdekelte. Mire az osztályfőnöke óhne zsinór közölte vele, hogy azért, mert eltanácsolják az iskolából. Gyerek összeomlik, bőgve felhívja a Nővéremet, aki szintén összeomlik, majd az összeomlás után felhívja az osztályfőnököt, hogy miafasz.
A pasi nem mond konkrétumokat, csak ködösít, hogy hát mennyi igazolatlanja van a Gyereknek, és hát mennyire nem illeszkedett be az osztályba, és hát az Izékének valaki ellopta húszezer forintját, úgyhogy jobb lesz így a Gyereknek és szerdán már be sem menjen.

1. Csak igazolatlanok miatt nem lehet valaki kirúgni egy iskolából, vagy de, de előbb kb. 3-szor figyelmezetetni kell, hogy gáz lesz, ráadásul nincs annyi igazolatlanja és nem figyelmeztette senki, se osztályfőnöki, se igazgatói, se anyuka fáradjon be, semmi.
2. A nem illeszkedett be, az abban merül ki, amit már itt taglaltam, hogy nem született milliárdos családba, úgyhogy nem tud és hálistennek nem is akar Gucciban parádézni és ötvenezreket elbaszni minden hétvégén, egyébként az ő bevallása szerint alapvetően szeretik a többiek (az meg csak tudná, ha utálják), az egy másik kérdés, hogy nehezen kötődik, sok idő neki, amiíg feloldódik egy közösségben, (ami tekintve, hogy kisgyerekkorában először az apja aztán az anyja hagyta faképnél, viszonylag érthető).
3. A Gyerek nem lop. Csinál faszságokat, jár a suli mellé, de NEM LOP, amit a pasi is elismert végül tegnap (hát, izé, nem derült ki, hogy ő volt), de ha tényleg ezt gondolja, akkor meg folytasson fegyelmit, vagy mittomén, nyilván megvan ennek a törvényes útja, ha felmerül a gyanú, de biztos nem az, hogy holnaptól ne gyere be.

Persze az egész család kupaktanácsban, hogy mi legyen, végül Apám tegnap bement a Nővéremmel (jellemző jellemző jellemző baszki, hogy Apám intéz mindent, ha gáz van, mindegy, mellékszál).

A pasi tegnap elismerte, hogy hát igazából semmi nem úgy van, ahogy mondta, nem utálják a Gyereket, hát izé, tényleg nem derült ki, hogy lopott volna, hát sok az igazolatlanja, de nem annyi, hogy ki lehessen érte rúgni, de (figyelj!) ő nem akarja, hogy a Gyerek az ő osztályába járjon. Ez volt az ultimate érv. Apám nem egy puhapöcs, két órán át gyúrta a pasit, aki hajthatatlan volt, hogy ide márpedig a Gyerek nem jár többet, úgyhogy végül feladta és eljöttek, és azt gondolom, hogy most tényleg jobb is, ha elhozzuk onnan, mert a pasi pokollá tenné az életét, ha ott marad.

Ami külön érdekes az egészben.
1. Nem derült ki továbbra sem, hogy mi a fasz baja van a csávónak a Gyerekkel. Azt, hogy lóg, meg lehet oldani máshogy is, pédául amikor a Nővérem járt folyamatosan a suli mellé, miután meghalt az anyja, szóltak Apámnak, aki (mivel nem egy puhapöcs) minden reggel nyolcra bevitte, tízkor visszament megnézni, hogy ott van-e és kettőre érte ment. A Gyerek tanulni tanul, 4,4 volt az átlaga (ezt nem tudja kamuzni ugye), az egyik legjobb angolos az osztályában.
2 . Mit gondolt ez a fasz, hogy ha április 15-én kirakja a egy speciális tantervű tanév közepén (angol nulladikba jár, nem tud becsatlakozni sehol egy normál első osztályba, nem tanulta az elsős tananyagot még) hova rákba tudjuk beadni a tanköteles gyereket?
3. Tényleg azt gondolta, hogy ettől a cirkusztól mindenki összefossa magát, és 'jó, akkor nem hozzuk ide a gyereket többet' megoldotta a helyzetet?

Hangsúlyoznám, hogy állami oktatási intézményről beszélünk, nem valami magániskoláról, ahol olyan szabályok vannak, amilyet akarnak. Szívem szerint felnyomnám őket a minisztériumnál, de, hogy a pasit gyerekek közelébe nem engedném többet, az biztos. Hogy csinálhat ilyet valaki egy 15 éves gyerekkel? Pláne egy pedagógus. Nincsenek rószaszín elképzeléseim a magyar oktatási rendszerről, de én ilyet még nem basztam.

Úgyhogy most iskolát keresünk, így családilag, ha valaki tud jó gimnáziumot, ahol normális tanári kar van, tanítanak is, és viszonylag emberszerű a gyerekanyag, az szóljon, eléggé tanácstalanok és bizalmatlanok lettünk hirtelen.


Megjegyzések:
en a kolcsey ferenc gimnaziumba jartam anno, ma is tartom ott egy-ket volt tanarommal a kapcsolatot. van angol kettannyelvu ott is (ha jol tudom) es a tanarok / gyerekek nagyresze total jo arc, de azert az elobbiek leadjak rendesen, amit le kell.
esetleg probaljatok meg, ha nincs jobb otlet.
... ja es nem tudom, hogy melyik az a suli, amelyikrol irtal de azert majd legyszi ird meg emailben vagy valami, hogy meg veletlenul se kerulhessen oda a familiabol gyerek.
 
mi is gondoltunk a kolcseyre, de nagyon messze van neki, az igazolatlanok fele abból van, hogy elalszik reggel, pedig nem kell a város másik felébe utaznia. azért köszi. majd megmondom hova vittük, ha vége a cirkusznak. és e-mailben tök szívesen megmondom melyik suli, tényleg ne vigyetek oda gyereket én azt mondom
 
Ahová Öcsém került végül (miután az első sulija nem vált be), nagyon kellemes hely, viszonylag kisméreű sima gimi, jófej vezetőséggel és tanári karral. Télleg semmi extra, de van benne nyelvi előkészítő nulladik osztály heti tizenkét óra angollal (meg uszoda és koripálya). Helyszín a József Attila lakótelep, Pöttyös utcától nem messze, ha érdekel, megírom mélben a pontosságokat. :)
 
Ezzel is az a gáz, hogy a város harmadik fele :) tökjófejek vagytok, hogy így ötleteltek és ne hagyjátok abba, annyit segítek még hozzá, hogy a XII. kerület tetejéről (hegy) kell eljutnia a suliba. De tényleg köszi :))
 
Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]