csütörtök, október 22, 2009

Most még elmondom, hogy mi volt a Másik Műintézményben, ha már így belengettem, de asszem csatasorba állítom az összes babonáimat, és a továbbiakban nem fogok részletesen beszámolni, talán majd utólag.

Szóval. A lényeg, hogy ha minden a terv szerint alakul, januárban lesz a lombik.
A körítés, hogy az ÚjOrvos szerint sehol sincs leírva, hogy kötelező lenne a 6 inszem, sőt, ők a harmadik sikertelen után szokták a lombikot javasolni, nem értette, miért akartak átzavarni még kettőn.

A leleteim és az elmondottak alapján ő gyanakszik valamire, ami akadálya lehet a megtermékenyülésnek, ennek a lényege, hogy sejtszinten nem működik a dolog. Vagy a petesejt nem engedi be a spermiumot, vagy a spermiumból hiányzik egy enzim, amivel bejuthatna, vagy a kettő egyszerre. Erre fejlesztették ki az ICSI (Intracytoplasmic sperm injection) eljárást, ami nagyon egyszerűen azt jelenti, hogy nem ráengedik a spermiumokat a petesejtre, hogy oldják meg, hanem fognak egyet (remélem egy Nobel-díjas asztrofizikust, mert tőlem olyat nem örökölhet, csak az apjától) és beszúrják a petébe.

Hogy igaza van-e az ÚjOrvosnak, és tényleg ez a baj, az majd csak akkor fog kiderülni, amikor élesben leszünk. Azt mondja, egy első lombik az mindig diagnosztikai is, sokat megtudnak abból, amivel az eljárás közben találkoznak, ezért már most megbeszéltük, hogy kétféle módszert fognak használni a megtermékenyítésnél.
A kinyert peték egyik félénél ezt, a másik felénél meg a 'sima' ráengedőset. Az 'egyik fele' az szerinte 4, szóval 8 db érett petére számít első körben. Vagyis nem árt jóelőre készülni, hogy mi lesz itt, amikor olyan dózis hormont kapok, amitől 8 petém érik, ha már az egyszerű rásegítéstől is folyton házisárkánykodtam és bőgtem (szegény Mr. Simpson), mindenesetre papírzsepiből feltankolok és megérdeklődöm néhány barátnőnél, hogy alhatok-e majd náluk, ha már a férjem nem bírja tovább :)

Kaptunk mindent kimerítő tájékoztató-füzetet, felállított egy előzetes kezelési tervet, a továbbiak pedig az első vérvizsgálat után jönnek.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]