szerda, október 07, 2009

Szóval ott hagytam félbe a mesét, hogy vártuk ÁllatOrvosBácsit. A várás közben betettem a mosógépbe az aktuális szaros mosnivalót, majd úgy 20 perccel később bementem a fürdőszobába, ahol a mosógép előtt egy közepesen nagy, habos tócsát találtam, ami elhelyezkedése szerint a mosógépből került oda.
Gép kikapcs, hisztériás roham visszanyel, férj felhív. Férj röhögőgörcsöt kap a vonal másik végén, majd csapot-papot otthagy és rohan haza.
A nyolcadik mosógépszerelő hajlandó kijönni, csuhaj, előre készülünk, hogy mi lesz, amikor egyszerre kell vezényelni az állat és a gép gyógyítását.

Egy órával és tíz cigivel később megjön ÁllatOrvosBácsi, elkapjuk a macskát, a másikat megpróbáljuk meggyőzni, hogy senkinek sem esik ma bántódása, de nem nagyon hiszi el, olyan pánikrohamot kap, hogy többször nekirohan a nappali csukott ajtajának (nem értem, mi ez, Szofi minden alkalommal előadja, amikor jön az orvos).
Zorka kap két injekciót, szájon át hasfogót, utóbbiból kapunk két tablettát, azzal kell etetni. ÁllatOrvosBácsi szerint életben marad, bár továbbra is rejtély, hogy mitől fosik. Az orvos még ki sem tette a lábát, amikor Mr. Simpson felhívja a figyelmemet, hogy a macska elég hülyén jár - és valóban, dülöngél, mint amikor altatásból ébred. Mr. Simpson rohan a lépcsőházba az orvos után, aki visszajön és megállapítja, hogy Zorka valószínűleg szteroid-érzékeny (azt kapott a bélgyulladásra), de ne aggódjunk, kialussza reggelre, ne kapjon enni, mert kihányhatja.

Orvos el, két cigi elszív, megérkezik a mosógépszerelő. Szétszedi a mosógépet, húzza, vonja, zörgeti, kapcsolgatja (végig nagyon drukkoltunk, hogy ne kelljen kinyitni a dobot, a program azon részén kapcsoltam ki, amikor még csak befelé pumpálja a vizet, ergo tele van szaros löttyel), majd közli, hogy a gépnek semmi baja.
Zorka ezt a pillanatot választja, hogy beváltsa az állatorvos ígéretét, és elhányja magát a gyerekszobában. A szerelő menekülőre fogja, 10 másodperc alatt rakja össze a gépet, és már kívül is van az ajtón, mi pedig abbahagyhatatlan röhögőgörcsöt kapunk.

A macska egyébként továbbra is fosik.

Megjegyzések:
Ha ember lenne, mondanám, hogy egyen sok étcsokit, meg kakaóport kanálszám, a fosás ellen - ha az orvos sem tudja az okot, legalább tüneti kezelés legyen -, de gyanítom, Zorka nem rajong ezekért a dolgokért...
 
Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]