szerda, április 29, 2009

Tovább mesélem a Gyerek sztroiját, egyre érdekesebb fejlemények vannak.
Ott hagytuk abba, hogy az iskola minden kézzel fogható, és / vagy legalább törvényes ok nélkül felszólította, hogy ne járjon oda többet. Papíron most is itt tartunk, ugyanis se egy határozatot, se egy felszólítást, se egy semmit nem kapott azóta se, se ő, se az anyja. Azóta is bejár az óráira, tanul, dolgozatot ír, osztályozzák, stb., fegyelmi nem volt, nem is tervezik, az iskola megnyugodott, hogy másik helyet keresünk neki, megszabadulnak tőle, kész.

Menet közben azért azt eldöntöttük, hogy amint kitette a lábát onnan, az összes létező fórumon feljelentjük az osztályfőnököt is, meg az iskolát is. Ez valószínűleg egyébként valamikor nyáron lesz aktuális, jelen állás szerint ugyanis nem találunk neki iskolát. Most zajlott le az összes felvételi, dugig vannak az első osztályok, neki meg az kellene ugye, eddig nulladikba járt. Mivel közben elkezdtük magunkat kiművelni közoktatási törvényből, az azért kiderült, hogy az iskolának lenne kötelessége helyet keresni neki (tanköteles és ők bocsátják el), ellentétben azzal, amit ez ügyben tett, ami a nagy büdös lófasz.
Képzeljétek el a szitut, ahogy a tesóm hívogatja a gimiket és megpróbálja besírni a gyerekét, miközben kérdezgetik, hogy jó, de miért hagyja ott a Gyerek Budapest egyik legjobb hírű gimnáziumát, ő meg nem tud mondani semmit, mert azt nem szívesen mondja, hogy fogalma sincs miért, de eltanácsolták. Elég hülyén hangzik, nem?

Szóval, most, hogy felhívtuk rá a figyelmet, hogy valakinek tennie is kellene valamit, ha már mindenáron meg akarnak szabadulni a gyerektől, most mégse annyira sürgős, várjuk ki a tanév végét, és persze, majd meglátjuk.

Időközben azért kiderült, hogy nem a Gyerek az első, akivel ezt megcsinálták, volt már rá példa korábban, mondjuk így legalább értem, hogy miért ment ennyire szemrebbenés nélkül, és miért volt az osztályfőnöke meggyőződve arról, hogy a Nővérem meg a Gyerek hanyatt-homlok fog elmenekülni.
Remélem, most, hogy kiderült, hogy itt a Naiv-klánnal állnak szemben, szívják a fogukat, pedig Anya meg én még fel sem vettük velük a kapcsolatot, minket akkorra tartogat a családi stratégia, amikor lábakat kell törni.



Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]