kedd, október 20, 2009

Borzasztó különleges macskánk van. Egy zárt lakásban sikerült vérhast kapnia. Nem, nem viccelek. Igen, én is félrenyeltem a rágómat, amikor közölte az orvos.

Tegnap délután arra jöttem haza, hogy Zorka nagyjából magán kívül van. Tekergett a kanapén, tépte a huzatot, nyomta a hasát mindenhez és nyalogatta, minden egyes szál szőre az égnek állt, és kiköltözött a szeméből az értelem (akinek van macskája, az tudja milyen, amikor úgy néznek ki, mint akit elvittek az ufók). Nem én vagyok a catwisperer, de annyira ismerem a macskámat, hogy tudjam, ha valami nagyon-nagyon durván nem stimmel.

Úgyhogy felhívtuk az orvost, aki azonnal kirendelte hasi ultrahangra. Vittük is (ehhe, csúcsforgalomban a Gellért tér-Solymár táv). Ott megtapizta, kikérdezett hegyiről-tövire (ez ÁllatOrvosBácsi fia), including, fingik-e fosás előtt, kaja előtt vagy után fosik, milyen állagút, szagút, színűt, és közben csak csóválta a fejét. Aztán felhívta a labort, ahol még mindig nem készültek el a tenyésztéssel, de 15 perccel későbbre megígérték.

És lőn. A tényésztésből kiderült, hogy a macska vérhast kapott (az ultrahang a diagnózis után érdeklődés hiányában elmaradt). Nyilván mi hoztuk haza neki, a lakásban nem nő shigella magától. Az orvos azt mondja, mi kis eséllyel kaphatjuk el, kell hozzá egy eleve gyengült immun-állapot, nem kell pánikolni, vinni sem nagyon vihentjük sehova, nem kell karantént elrendelni. Mivel a betegség lappangási ideje 1-7 nap, már betegek lennénk (ez a harmadik hét ugye, volt ölben, simiztük, almot is pucoltunk több alkalommal), iszonyú minimális eséllyel adjuk tovább, hacsak nem ölelgetünk embereket friss macskaszarral összekent ruhában. Tovább erősíti amit mond, hogy Szofi sem beteg, pedig egy almot használnak, fürdetik egymást, együtt alszanak, satöbbi.

Utólag úgy rakatuk össze, hogy valószínűleg valamelyik kajától, vagy a növénytől kapta az első körös hasmenést, és arra fertőzött rá a shigella. Most kap homeopatás bogyókat, ha ez nem működik, jön a brutál antibiotikum-kúra és reggel-este kontaktban vagyunk a dokival. De legalább tudjuk, hogy mi baja van és lehet gyógyítani. Állítólag 10 napon belül ki lehet belőle kúrálni a cuccot.
Hát így.

Megjegyzések: Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]





<< Főoldal

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Feliratkozás Bejegyzések [Atom]